Om și preot sporit, om și preot sfințit de Dumnezeu, Preotul Pandelică Gheorghe de la Reviga, azi și la Lehliu


Azi,  câteva cuvinte despre Părintele Gheorghe Pandelică de la Reviga, un ales al lui Dumnezeu, biciuit de sinodali cu…caterisirea, pe motiv de…de ce altceva decât de…”NEASCULTARE”. ”Neascultarea”, un motiv generic al tuturor caterisirilor neîntemeiate pe concret, cuvânt generic de care se folosesc mai-marii BOR, ca să batjocorească, să mai umilească, din când în când, câte un preot ales al lui Dumnezeu. Dar cum, s-ar părea că Dumnezeu nu a mai coborât, fizic, pe pământ de mai bine de 2000 de ani, cei care au ajuns la cârmuirea Bisericii Lui de pe pământ, taie și spânzură (dacă le-ar sta în putință, ar face-o la propriu, la cât venin au câte unii înjilțați în scaune episcopale și chiar patriarhale!!, care n-au nicio legătură cu Duhul lui Dumnezeu și cu sfințenia; Doamne, iartă-i că poate nu știu ce fac!…) fără nicio…frică de Dumnezeu!! Așa s-a ajuns la batjocorirea cu ”sfânta caterisire” a preotului Gheorghe Pandelică, om care a slujit în Biserica lui Dumnezeu de la Reviga vreme de mai mult de 40 de ani, slujind cu frică și cu dragoste de Dumnezeu și cu iubire pentru semeni, pentru cei pe care i-a rânduit lui Dumnezeu să-i păstorească.

Pe preotul Gheorghe Pandelică, om și preot de o noblețe sufletească arar întâlnită l-am cunoscut în 2012, doar la câteva luni după samavolnicul  act al caterisirii, lucru despre care am și scris la vremea respectivă. Iar aici nu vreau astăzi decât să punctez că preotului Pandelică Gheorghe nu i-au putut lua ierarhii lui darurile cu care l-a binecuvântat Dumnezeu!! De batjocorit, le-a stat în putință să o facă, scornind despre el povești gen ”deschisu cărții”, ”vrăjitoria” și ”neascultarea”, vezi Doamne, dar Harul și Darurile primite de Însuși Dumnezeu, nu i le-au putut lua acești hămesiți după ceea ce este a altora…

Mă voi ocupa altă dată să detaliez despre cumințenia acestui om-preot-sfințit, înzestrat cu mare dar, și, în mod cu totul special, cu darul..RUGĂCIUNII, părintele Gheorghe Pandelică, dar astăzi vreau să spun aici, ca să se știe, pentru TOȚI cei care cred cu-adevărat  în Dumnezeu și în puterea darurilor Lui, (pe care EL, DUMNEZEUL ABSOLUT și ATOTPUTERNIC le împarte cui EL voiește, după al SĂU HAR și DAR, după VOIA LUI cea SFÂNTĂ, și care i-a dăruit din belșug și părintelui Pandelică Gheorghe –Spre Slava lui Dumnezeu! Amin.), pentri cei care nu se ”smintesc” de această caterisire, și care il caută pe Pr Gheorghe Pandelică, pentru cei care știu (care l-au cunoscut) și pentru cei care nu știu încă despre carisma sa, despre vocația sa de preot ales de Dumnezeu (spre a-i călăuzi pe cei puși în dreptul lui), că sfinția sa poate fi găsit acum și la Lehliu -sat, unde are un lăcaș de cult.

Pr Pandelică Gheorghe, de la Reviga, așadar, acum și la Lehliu-sat. Se ajunge la sfinția sa, la acel lăcaș de închinare, de la Bucuresti spre Lehliu, pe drumul vechi ce ducea spre Constanta. In Lehliu-sat, la MONUMENT, se face un drum în stânga spre…HORIA. (Horia, altă destinație, unde și de acolo a fost alungat, -nu însă și caterisit, Slavă Domnului!-,  un preot, după ce construise frumusețe de Schit -cu bani strânși din banuții credincioșilor strânși de pr Isaia, un alt om și preot -diacon, al lui Dumnezeu, cu alese daruri, care se află acum la Negrești, jud Constanța,  unde a construit lăcaș ales Domnului, Schitul Sf Gherasim Kefalonitul, leagăn credincioșilor fideli lui Dumnezeu și părintelui Isaia, dar și preotului George Zante, preot slujitor, fie binecuvântați! Amin).

Așadar, pentru a ajunge la slujbele părintelui Pandelică la Lehliu-sat, de la București la Lehliu, pe drumul vechi spre Constanta, iar la Monument, se face un drum la stânga, se merge câteva sute de metri, iar când se termină casele de pe partea dreaptă a drumului, imediat ce se termină casele, este o Troiță, și un drumeag, care duce către Bisericuță.

Aici este de găsit pr Pandelică Gheorghe (de la Reviga), primele 3 duminici de început ale lunii, și ultima vineri din lună.

Duminica se săvârșește Sfânta Liturghie, până la ora 12,00, apoi se împărtășeșc cei care au dezlegare la Împărtășanie, după care părintele mai face un set de rugaciuni (pentru călătorie, pentru examenele elevilor, pentru buna sporire a casei oamenilor etc), după care îi  spovedește și împărtășește pe cei care au ajuns ceva mai târziu la Biserică, și pe care nu a apucat să-i spovedească dimineață, si, totodată, îi împărtășește pe cei cărora le dă dezlegarea la Împărtășanie. Apoi, face o mică pauză, de câteva minute, 10-15 minute, după care stă de vorbă cu fiecare credincios care dorește să vorbească cu părintele. Acest lucru se face (și s-a făcut de-a lungul anilor /celor peste 40 de slujire, despre care vorbeam undeva mai sus/) în Biserică, în fața tuturor credincioșilor, doar că undeva într-un colțișor. Prin urmare, dragi oameni buni și cu mintea la purtător, nici pomeneală de ”deschisu cărții”, de ”vrăjitorie” sau mai știu eu ce alte invenții…sinodale, în scop de caterisire!!

Vinerea, a 4-a vineri din lună, se face Sf Maslu aici, la Biserica aceasta (Sf Gheorghe are hramul, și este o biserică în construcție, nouă deci), din această margine de sat, de la Lehliu-sat.). Sfântul Maslu începe dimineata la ora 9 (foarte probabil, sau poate mai dimineata, eu nu am ajuns inainte de 10, n-am cum), cu Acatistul Domnului Iisus și cu Acatistul Maicii Domnului, și se termină cu Molitvele -dezlegări, în jur de ora 15,00. Este ceva ce nu ați întâlnit niciodată, niciunde! Iar după această sfântă ceremonie, plecați acasă…botezati în Duhul Cel Sfânt al lui Dumnezeu, prin deosebita dragoste a părintelui Pandelică, acoperită de Harul Sfântului Duh. Amin. Amin. Amin.

Precizez, de asemenea, că ultima duminică din lună, Sfânta Liturghie, se săvârsește la Reviga (nu cunosc locul exact, fiindcă stiu ca bisericuta ce o avea in latura casei sfintiei sale, îi arsese mai an; Eu nu am ajuns acolo după acest nefericit eveniment, deci ce nu știu, nu am cum sa relatez!). Însă, cine caută găsește!! Tot acolo se săvârșeste în primele 3 vineri de la inceputul lunii, Sf Maslu.

Dacă cineva dorește să ajungă la Pr Gheorghe Pandelică, și cumva nu a înțeles explicația mea, să mă contacteze: antoradoi@yahoo.com, sau prin mesaj telefonic: 0723906446, oricând. Eu răspund cum găsesc mesajul. Dumnezeu să vă binecuvânteze cu credința tare toate drumurile, activitățile, viața! Amin.

Părintele Gheorge Pandelică este o minune de om al lui Dumnezeu, om sfințit prin har!! Amin. (Semnat: Antoaneta Rădoi)

(Fragment…)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: