Simbol creştin ortodox călcat în picioare la propriu…


CRUCEA, simbolul creştinismului, călcată-n picioare, la propriu, prin asfaltul Bucureştilor!

Şi nu doar CRUCEA, ci şi SFINŢII lui Dumnezeu!!!

Trecând, mai acum vreo lună, prin Piaţa Amzei, am descoperit un canal de scurgere acoperit cu un capac de metal, pe care se află efigia unui Sfânt, Dimitrie se pare, dar şi CRUCEA!

Aceste două simboluri creştine sunt călcate zilnic în picioare de paşii nepăsătorilor trecători, şi mă-ntreb: Oare câţi dintre ei mai pot fi numiţi creştini? Gândesc că dacă chiar şi unul singur (mai ales trecătorii zilnici, riveranii, ca să zic aşa, locuitorii zonei respective) ar fi fost cu-adevărat  creştin, i-ar fi sesizat edilului Sectorului 1 prezenţa efigiei creştine pe capacul unui canal de scurgere a toate mizeriile din sectorul respectiv -Piaţa Amzei.

Nu este singurul canal din Bucureşti acoperit cu un astfel de capac. Voi reveni şi cu alte date despre puncte in care se află asemenea simboluri creştine călcate în picioare. (Antoaneta Rădoi, redactor şef Convorbiri literar-artistice).

Nota: Capacul acesta este, evident, manopera unor minţi bolnave ale celor din vechiului regim -despre care mulţi susţin că era anticreştin, dar văd că nici în vremurile de azi nu suntem deloc mai puţin anticreştini…

(Acest MODEL de capac se afla, cu siguranta, si in alte zone ale Bucurestiului. Exemplu: Pe str Lipscani, de la Banca Nationala până la iesirea în Bulevardul Bratianau, la statuia Lupoaicei, sunt, cred, cam 8 bucăţi capace de canal cu aceste simboluri creştine; apoi pe Eugen Carada, una din străzile laterale ale Băncii Naţionale, şi, culmea, există un capac cu aceste simboluri, chiar la intrarea în clădirea Biroului Electoral Central, de pe str. Eugen Carada. Strada Lipscani şi str. Eugen Carada aparţin de Sectorul 3.)

Nu mai avem frică de Dumnezeu, absolut deloc, călcând în picioare tot ce ţine de…frica de Dumnezeu, sau, mă rog, de amintirea unui Dumnezeu, şi ne mai întrebăm de ce plouă cumplit cu grindină şi de ce austriecii ne jefuiesc codrii seculari!! Suntem bolnavi de necredinţă şi de …nefrică şi neiubire de Dumnezeu! Oare când ne-om revizui, să-ncercăm un leac pentru vindecare??

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: