Re-întâlnirea mea, după 7 ani, cu Părintele Pandelică Gheorghe de la Reviga.


Bucurie mare!!!…

Cred ca se ştie deja, am scris mult, am relatat despre starea lucrurilor din Biserica noastră ortodoxă. Am publicat, in acest sens, 5 cărţi, pe considerentul că…lucrurile trebuiesc spuse, atât cele bune, cât şi cele mai puţin bune şi frumoase.

Preoţii, înainte de a fi preoţi, sunt, şi ei, oameni, cu bunele şi cu mai puţin bunele lor. Eu am scris publicat cele cinci cărţi în care am vorbit despre BUNELE şi NE-bunele lor, dar, trecând peste toate inconvenientele multor racile, pe care, dureros, le descoperim şi pe care le dezavuăm la acesti semeni ai noştri, care au decis să fie de acord cu îmbrăcarea grelei haine a preoţiei, am să spun că, chiar ieri, am fost la Liturghia săvârşită cu sfântă credincioşie de un preot cu mare vocaţie şi cu mult har, de unde TOŢI cei prezenţi au plecat, sunt sigură, încărcaţi de har. Nu exagerez cu nimic! Şi-l recomand oricărui om care doreşte şi-ar face efortul de a ajunge la acest preot. Astfel va avea posibilitatea sa se convinga singur de adevarul spuselor mele. Şi-mi permit sa si spun cine este, avind in vedere faptul că oamenii isi doresc, spre mângâiere, sa descopere preoti cu har, şi, iată, le ofer şansa, eu care am avut bucuria descoperirii. Pr Pandelică Gheorghe, fost preot , peste 40 de ani la Reviga -caterisit de BOR, pt „invenţii” pe care nu le mai explic eu aici, nimic motivat in mod real pt a fi caterisit!!- actualmente slujeste intr-un Schit/Biserica in constructie lângă Lehliu (de la MONUMENT în dreapta sau în stânga , depinde de sensul de mers din care se circula, apoi câteva sute de metri în dreapta pe acel drumeag, pe un câmp, imediat ce se termina casele localitatii -pe acea arteră).

Preotul Pandelică Gheorghe este de gasit aşa: 3 duminici ale lunii, cele de la inceputul lunii, slujeste acolo, la Lehliu-sat, si o duminica, ultima din luna, slujeste la Reviga -dar nu la fosta lui Biserica, aceea a satului, in care dumnealui a slujit 40 de ani, şi de unde a fost inlocuit prin 2011, cred -nu stiu exact cind anume-, ci la una particulara (nu stiu sa va dau detalii, regret, dar voi reveni cu ele imediat ce le voi avea).  Vinerea face Maslu şi rugaciuni trebuincioase, de mare folos tuturor necăjiţilor!! Ultima vineri din luna e la Lehliu-sat. Şi vă spun că merită toată osteneala!!!

Mare dragoste are părintele Pandelica fata de semeni. I se revarsa prin ochii lumonoşi şi calzi, parcă şi inima, când cântă (cu intreg sufletul său, cântări adresate Maicii Domnului sau Domnului Iisus), sau când se roagă, când îşi pune mâinile peste credincioşii prezenţi la slujbă şi când îi binecuvântează!!!

Părintele Pandelică, nu este omul banului. Nu pretinde bani de la nimeni! Nu face apel la danii sau alte cele!! Fiecare dă la Liturghie cât doreste, dupa cum il lasa inima şi buzunarul, şi, de ce nu, mulţi dau cu largheţe după rezultatele obţinute şi, da, sunt mulţi care îi fac daruri părintelui, dar mari şi multe sunt realizările celor care au mers pe „mâna” lui!! Chiar ieri (14 april), anunţa bucuros, în Biserică, primirea in dar a unui nou veşmânt preoţesc. Dar, credeţi-mă, l-a meritat din plin!!

Eu pot da mărturie pt darurile părintelui Pandelică, şi o voi face mereu, or de câte ori voi descoperi preoţi cu har! Şi o fac spre Slava lui Dumnezeu, Care face posibile…lucruri! Adică…MINUNI, prin preoţii în care îşi revarsă HARUL şi DARUL Duhului Sfânt!! Amin.  Şi o fac şi în nădejdea că măcar un necăjit oarecare, care calcă pragul acestui blog, îşi va găsi rezolvarea la problemele lui! Amin.

Dau mărturie pentru darurile părintelui Pandelică Gheorghe şi-mi doresc ca măcar o parte dintre cei care au probleme diverse, probleme existenţiale, să ajungă la părintele. Nimeni nu va pleca de la dumnealui nemângâiat! Iar, în timp, dacă va urma sfaturile părintelui Pandelică şi rugăciunea, va avea rezultate oricine va ajunge la el! Căci cu mare DAR l-a înzestrat Dumnezeu, MARE este dragostea lui Dumnezeu pentru părintele Pandelica şi…MARE este dragostea părintelui Pandelică faţă de cei in nevoi! Dea Domnul bucurie sfântă tuturor!! Amin.

L-am re-întâlnit ieri, după 7 ani. M-am bucurat mult, şi îi mulţumesc, pe acesta cale, amicului meu Mădălin Merca, dimpreună cu care am ajuns la pr Pandelica!

Iată o imagine de la Sf Liturghie din 14 april 2019. Pr Pandelica in mijlocul multimii, cintind impreună cu cei prezenţi!

pr Gh Pandelica 2020 6 ian

Pr Ghe Reviga 1

12 responses to this post.

 1. Posted by Anonim on septembrie 6, 2019 at 10:25 am

  Buna :). Poti sa imi spui cum as putea sa ajung la parintele Pandelica in Reviga? As vrea sa ajung la el din Bucuresti insa nu am acces la masina. Nu detin masina . Daca sunteti disponibila sa imi oferiti informatii in privat. As fi recunoscatoare !

  Răspunde

  • Daca mi-ai fi dat o adresa de mail ar fi fost simplu. Din Bucuresti ajungi ff simplu, nu al Reviga, (ca este cam departisor si nu prea ai transport), ci la Lehliu, unde are o Biserica si unde poti merge in oricare dintre cele 3 duminici, primele 3 duminici ale lunii. Din Bucurest poti pleca de la Gara de Est (ajungi de la Universitate cu troleul 85 sau 89 pina acolo, la Gara de Est), cu microbuzul. Intri pe net si vezi, ca nu mai tin minte sa itis pun exact. Mergi cu microbusul pina la Lehliu sat, spui soferului sa te opreasca la Statuie (la monument). Pe starda cu monumentul mergi pina se termina casele, apoi in dreapta, pe cimp este Biserica. Da-mi un mail la > antoradoi@yahoo.com Poate reusim sa vb si ne organizam si mergi cu mine si cu o prietena, tot cu microbuzul, fiindca daca nu stii s-ar putea sa bananai pe coclauri, plus ca singura sa mergi pe-acolo, nu e prea simplu.
   Ma poti suna, sau da-mi mesaj la 0723 906 446, Antoaneta. Ne lamurim noi cumva.
   Doamne ajuta!

   Răspunde

 2. Posted by Paula on noiembrie 14, 2019 at 2:49 pm

  Va rog sa imi spuneti daca mai este de actualitate locul unde poate fi gasit parintele Gheorghe Pandelica.
  Multumesc!

  Răspunde

 3. Posted by Paula on noiembrie 15, 2019 at 2:55 pm

  Multumesc mult!

  Răspunde

 4. Posted by Tompi carmen on august 15, 2020 at 7:46 am

  Buna ziua domn părinte numai dumneavoastră mă puteți ajuta va rog am un prieten și nu pot da de el ce sa FC fosta lui nevasta ii fi făcut vrăji avem și o fată împreună ce pot face

  Răspunde

 5. Posted by Angelica Lungu on septembrie 5, 2020 at 4:49 pm

  Doamne ajută părinte tare miaşi dori ca într–o zi să ajung pînă la dumneavoastră sper din tot sufletul ca bunul Dumnezeu să mă ajute!

  Răspunde

 6. Posted by Mihaela Luntraru on octombrie 28, 2020 at 1:41 pm

  Lumea vb ca ar fi murit. 😢😢😢Din câte vad e în viață. Îmi doresc enorm sa ajung la el. Doamne ajuta! 🙏🏻☝️🙏🏻

  Răspunde

  • Care lume?? Lumea rea!! Părintele, o minune de om -o minune de preot, cu un suflet de adevărat Părinte-, ne bucură ori de cite ori ajungem al slujbele sfintiei sale. Multumim Domnului pentru un asemenea dar! Și ne rugăm, totodată, Domnului Hristos să ni-l țină sănătos și îndelungat în zile!

   Răspunde

  • Fie sa va ajute Bunul Dumnezeu sa ajungeti! Daca va doriti, se va implini cumva! Stie Domnul cum sa implineasca!! Amin. Amin. Amin.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: