Lamentatiile parintelui G…din Bor, la TiVi/Rastignirea lui Onufrie de la Garajul Sfintului Efrem cel Nou!


 Hopa..ce vad la Stirile de la miezul-noptii la un post TiVi?!! Mare lamentatiune pe marginea unei Icoane. Cea a Sfintului Efrem cel Nou, din Garajul lui Onufrie!!!

De multe zile postul TiVi cu pricina (precum si filialele lui, antenutzele), prin moderatorii si prezentatorii de stiri, latră-ntr-una (pentru-o bucatica de os de ros!!) de-au facut clabuci la gura, cum ca bla..bla…Onufrie-n sus, Onufrie-n jos. Da-i si lupta si da-i si lupta, coane Morărica (de la Antena Stars)!! Cum ca vaiii, Onufrie asta-i un eretic, un escroc, un nu-mai-stiu-ce si bla..bla…si tot asa… Apoi ca o paralelă a „adevărului lor”, moderatorii postului TiVi cu pricina, il arata pe un burtos cu barba, linga care trona una bucata „măicuță”, o femeie cu scufie neagra pusa peste una alba, a carei mărgioară se zarea ..discret pe sub cea neagra…semn al fecioriei, din cite stiu. Si burtosul din poveste, POVESTESTE un BASM cu, ATENTIE, NU UNA, ci 40 (patruzeci) de Icoane care se tînguiesc și varsă lacrimi pe la Teleorman in jos, dar care…tînguire este…ACREDITATĂ de mai-marii Bor!!! Așadar, mai biet Onufrie, poa` sa jeleasca Sfîntul tău Efrem sa se-audă pînă-n Deal (al Patriarhiei), că tot n-ai tu trecere spre…credibilitate/acreditare cu patalama la mînă, DACA nu ai dansat si nu dansezi după cum îți cîntă STRANA care dă acreditări! N-ai țidula? Ești ras, tuns si frezat! Pardon…caterisit/discreditat/dizgrațiat! La Teleorman au voie sa se jeleasca 40 de Icoane, dar la tine, biet Onufrie, la garajul tau, nu! Niciuna n-are voie sa plîng, oricît mir i-ai turna! Sa bagi bine la cap! Vezi ca esti cam tare la cerbice!!!…

Sa fim intelesi, scumpi cititori, oricare veți trece pragul Blogului meu: Nu pledez pentru escrocherii ieftine! Nu pledez, nicicum, cauza lui Onufrie! Sfinții își fac treaba cu sau fara părerea mea! Fie ca plîng cu lacrimi de mir sau de singe, fie ca nu varsa nicio lacrimă! Pentru LUCRAREA lui Dumnezeu prin Sfintii intru care EL a binevoit, nu-i nevoie de circărie ieftină!

LUCRAREA/lucrarile lui Dumnezeu sint..TAINICE!!! Nu-s zgomotoase!  Aici a gresit Onufrie! Ceea ce, poate, se întîmplase, dacă vărsa sau nu vărsa mir (nu stim, doar putem sau nu putem sa credem ceea ce ni se spune sau vedem cu ochii nostri, daca am vazut!,  fiecare dupa cum ii este datul!!), trebuia sa ramînă o taină. Onufrie nu trebuia sa-l accepte pe mascariciul de Strehaia cu trupa de saltimbanci de la postul acela TiVi sa se filmeze, chipurile, rugîndu-se cu mare pioșenie la Icoana Sfintului Efrem cel Nou! Nu cred ca i-a fost prea placut Sfîntului Efrem acest lucru!!! Măscăriciul de Streahaia si alti saltimbanci, ca oricare alti muritori, puteau veni, in taina, fara televiziuni dupa ei, sa se roage!! Asa se face Rugaciunea! In taina! Zic! Iar monahul Onufrie, in opinia mea, nu trebuia sa mai adauge în desaga greselilor (aproape fatale!!) și acceptul ce și-a dat ca sa se transmita in direct la acel post TiVI, toata circaria care a urmat zile in sir!!! Anteniștii  si-au facut RATINGul si el, Onufrie, s-a ales cu…bube-n cap!!! Pariu ca asta-i LUCRAREA cuiva specializat in denigrari! Nu ca Onufrie ar fi vreun sfînt!  Dar cine e sfînt pîna la urma urmei??

Toti greșim! Onurfie stia ca-i „monitorizat”, că doar saptamini in șir, duminica de duminica, la Bisericile din împrejurimile Garajului unde-și făcea veacul, erau trimsi „misionari” care in loc de cateheze duhovnicesti, legate de Sfinta Scriptura, pentru cei prezenți la Liturghie, PLEDAU: VINOVAT Onufrie!!! Si, culmea, acest Onufrie care era  scos acum țap ispasitor de confrații lui, era tot acel Onufrie care, cu ceva timp in urma, slujise cu  unii dintre preotii parohi care acum permiteau „misionarilor” , trimișilor BOR, sa-l denigreze pe Onufrie!  (Cei care au fost participanti la acele Slujbe pot da mărturie vie! Doar sa voiasca a fi demni si a marturisi! Cu ceva vreme-n urmă, Onufrie era ridicat in slavi, iar acum..denigrat! Denigrat de  aceiași parohi cu care el slujise prin Bisericile Ortodoxe din cartierul respectiv! Denigrat in aceleasi Lăcase de Cult in care el, Onufrie, slujise cu parohii acestora!  Aș putea cita nume, dar…ma abțin, fiindca nu am fost si nu sint participant direct! Dar sursa mea este sigura si fosta participanta la Slujbele la care Onufrie slujea cu parohi din cartierul respectiv si unde era chiar recomandat de catre preoții Bor, multimii, ca avind o..Icoana facatoare de minuni!!! Preotii cu care a slujit Onufrie multă vreme, îl recomandau, așadar!! Acum tot ei retrag cele spuse!!!, ba mai mult, arunca cu bolovani in Onufrie si culmea..în Icoana lui!!!, susținînd sus și tare cum că Sf Efrem ( al lui Onufrie) nu ar vărsa mir!! Dar pînă mai ieri, tot ei susțineau -tot sus și tare- că Sf Efrem varsă mir!! Rușiniiică!!! Rușiniiicăăă… )

Nu vreau sa iau partea lui Onufrie. Să fim ințeleși! Vreau doar sa atrag atenția asupra acestor VULTURI (din Deal) care se năpustesc fara scrupule asupra unei PĂSĂRI aflate în picaj, si infuleca halci din ea… Și repet, ei, VULTURII (din Deal; al Patriarhiei) susțin (sus și tare) că la Teleorman „plîng” 40 de Icoane, la Garaj însă NU poa’ să plîngă UNA ( n-are voie de la  „stăpînire”)!!! Una singura!! De ce? Pentru ca nu vor  „omniprezenții” stăpînitori ai acestei lumi!!! Pentru că…nu-i în OGRADA lor!!! Pentru ca nu-i  VACA lor buna de muls, a la Roșia Montana, care să dea 10 kile de „lapte” la o mulsoare!!!…

NU stiu si nu m-a pasionat sa stiu daca aceasta Icoana a Sf Efrem cel Nou a plîns sau nu! Am trecut o data pe acolo, asta vara -2014-, si mi-am format propria opinie, pe care n-am s-o spun aici. Nu m-am dus ca sa vad ori sa ma conving daca…ci m-am dus pentru ca o persoana din provincie ma rugase s-o însoțesc la Garajul Sfîntului Efrem, pentru ca persoanei respective, nefiind din Bucuresti, i-ar fi fost mai greu sa se descurce. Persoana respectiva a venit cu multa încredere la Sfîntul Efrem. Asa cum se duc oamenii si la Teleorman, cu credinta! In fond, stiut este, ca Hristso Domnul a zis: „CREDINȚA ta te-a vindecat! Scoala-te, ia-ti patul si umbla!”

La Scăldătoarea Siloanului nu era NICIO Icoană care să fi plîns! Si totuși… MINUNI se pot întîmpla oriunde, oricînd! Nu doar în BOR!!

Dumnezeu lucrează după cum știe EL, si lucreaza pe înțelesul fiecaruia! Fiindca Domnul Dumnezeu NU ARE PE NIMENI DE PIERDUT! Nici pe Onufrie nu-l va pierde! Chiar daca, să admitem ca a greșit! In fond, a gesi e omenește! Treaba e sa înveți ceva din căderi/rătăciri/ înșelari!! Sper ca monahul Onufrie să fi învațat ceva din tot circul acesta care s-a declanșat ca la o comnadă!!! Circ căruia i-a cazut pradă o pasăre prea mica: Onufrie!

Cit despre pitt-bulii (se știu ei singuri) care-i sar la jugulară lui Onufrie, le-aș recomanda sa nu mai faca pe îngerașii, ca nu cumva să le cadă fulg cu fulg din..aripioare și să ajungă ei înșiși năpîrliți și chiar mai huliți decît îl hulesc ei pe acest simplu monah Onufrie, pe care-l blamează si-l înjosesc în fel si chip! Unde vă este iubirea de semeni?, „îngerașilor”…Voi propovaduitori ai iubirii și împărțitori ai..adevarului, ai credintei…

Pocăiți-vă, ca s-a apropiat timpul!! Băgați-va înapoi în buzunar pietrele, „israelitilor” ( voi cei din Bor ), ori debarasați-vă de ele, ca nu cumva sa va tragă ele prea tare-n jos! Nu-l mai loviți pe acest „neputincios”: Onufrie! Mîine s-ar putea să fie unul dintre voi in locul lui! Eiii, dar cîți nu sînteți deja, azi!!!…

Nu va cere nimeni sa îngenuncheați înaitea Icoanei Sfîntului Efrem cel Nou ( fie el ”miruns” de Onufrie sau nu!!!), dar puteti îngenunchea în fața celor 40 ale voastre, de la Teleorman (ca na, acelea sînt ..Facatoare de minuni, căci acestea sînt acreditate de voi oameni ai lumii acesteia păcătoase si adesea..înselate si înșelatoare -de lume vorbesc; in fond tot oameni sinteti si voi, ca si Onufrie si adeptii lui!) ori puteti ingenunchea in Altarele la/in care slujiti ori acasa, fiecare in camaruța lui si va puteti tîngui si cere iertare lui Dumnezeu, si puteți cere ajutor si mînă de îndrepatre! Nu va mai bucurați de CĂDEREA lui Onufrie! Nu-l mai înfierați în văzul lumii! Daca aveti dragoste, asa cum va cere Mîntuitorul Hristos, nu-l mai răstigniti pe acest biet căzut! Ci puneți-vă genunchii la rugaciune pentru..”neputința” lui! Oricare ar fi acea „neputință!”

Eu, personal, am obosit sa tot aștept să obosească prostia, răutatea, PIZMA, lăcomia, iubirea de arginți, fariseismul…

Fie-va mila de-un semen obosit!

Antoaneta Rădoi -de la Vrancea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: