Smirna


  Am decis astăzi să scriu cîteva cuvinte despre smirnă.

Fac acest lucru deoarece, în timp, am constatat că foarte multă lume confundă Smirna cu acea Tămîie cristalizată, cu nuanţă uşor-gălbuie, cu bob mărunt.

  Foarte mulţi oameni vor să utilizeze tămîia pentru un oarecare tratament şi caută smirnă, în loc de tămîia acea uşor-gălbuie, cristalizată, cu bob mic.

 Am văzut chiar pe un site cu pretenţii în domeniu, imaginea unei grămăjoare cu tămîie galnen-cristalină şi a unor punguliţe în care aceasta se găsea ambalată şi care purta titlul de smirnă.

Personal, import smirnă din Grecia, de mai mulţi ani, şi ştiu că Smirna nu arata deloc aşa cum este ea infăţişată în anumite poze de pe anumite site-uri şi, de aceea, aş vrea să fac cîteva precizări, şi anume:

SMIRNA este sub formă de bulgăre/bolovan (ce poate avea si 30 kg ) de culoare gri-pămîntie. Nu are miros specific decit atunci cind este pusa pe un carbune aprins sau pe jar. Atunci emană un miros plăcut. Smirna nu are adaosuri de arome. Este naturală. Sub această formă pe care v-o descriu. Prin ardere Smirna devine scrum, precum lîna naturală prin ardere…

Smirna este obținută din arbori.

Nu fac eu acum, aici, o descriere a procedeului, dar mi-aş dori ca oamenii să nu mai fie atît de creduli, să nu se mai ia după auzite şi să nu înghită cumva Smirnă. Smirna poate folosită în casele noastre și în Biserici, și poate fi folosită în anumite de terapii sub formă de creme/alifii (chestiuni la care nu ma pricep eu) … Eu pot spune doar ca Smirna este foarte bună și e indicat să se folosească în propriile noastre case, în loc de tămiie, pentru fumigații înainte de rugăciune, pentru purificarea încăperilor! Are proprietăţi pe care le puteţi descoperi numai după o mai îndelungă utilizare ( pusă pe cărbune aprins, într-o căţuie -sau o linguriță, dacă nu aveţi căţuie- şi făcîndu-se o micuţă rugăciune. Cea mai la îndemînă rugăciune fiind, în opinia mea: Tatăl nostru. Dar, evident că fiecare işi poate face o rugăciune personală sau se poate ruga după un model ştiut de la Sfinţii Părinți.

Am scris acestea şi vreau să se înţeleagă şi să se ştie că, Profeţii L-au întîmpinat pe Domnul Hristos la Nașterea Sa, cu 3 daruri, şi anume: Aur, Smirnă şi Tămîie. Aşadar Smirna este Smirnă, şi Tămiia, Tămîie!! De aceea v-aş ruga să fiţi înţelepţi, şi să nu vă mai lăsaţi înşelaţi (sau derutaţi !), de jumătăţi de informaţie! Una este Smirna, alta este Tămîia. Sînt două lucruri diferite. Smirna, spre deosebire de Tămîia aceea cu bob gălbui-cristalin, este, cu mult mai scumpă.

SFAT: Nu înghiţiți Smirnă, pentru tratamentul pietrelor la rinichi!, ci Tămîia aceea cu bob mărunt, gălbui-cristalin. Și nu înghițiți Njde boabe, ci dor unul singur/zi, timp de 10 zile, apoi faceți pauză 10 zile, după care reluați încă 10 zile. Apoi 6 luni nu mai înghițiți niciun bob! Nu ronțăiți Tămîia între dinți!! Că vi-i sfarmă!!! Înghițiți Tămîia băgînd bobul într-o bucățică de miez de pîine, ca să fiți siguri că nu veți ronțăi!!

„Cercetaţi toate lucrurile şi luaţi ceea ce este bun”, spune Ap Pavel.

Cu toţii ne dorim sănătatea trupului, dar pentru aceasta TREBUIE!, să fim foarte atenţi la ceea ce îngurgităm! Cu rinichii nu este de glumit! Smirna nu se va folosi în tratamentul pietrelor la rinichi! Tămîia alb-gălbuie de consistență cristalină, DA!

Păstraţi-vă mintea trează şi luaţi-amite la informaţii!

Treceţi-le prin sita minţii şi utilizaţi-le cu inţelepciune! Unde nu știți ceva sau aveți dubii, întrebaţi de două sau de trei ori şi/sau cercetaţi surse diferite. De undeva trebuie să vină un răspuns cît mai aproape de concret. 

Nu ştiu dacă am la îndemină, acum, vreo imagine mai clară a Smirnei, ca s-o postez aici. Personal, după ce am „omorît” cu ciocanul și dalta la ditai bolovanu’ de 33 kile  de Smirnă și am sfărîmițat-o, am ambalat Smirna în cutiuţe de 25 gr. Voi posta o imagine, însă îmi cer scuze pentru că ştiu că nu este prea clară. În  imaginea de mai jos, în cutiuță, Smirna sfărîmată din bolovanul adus de mine din Grecia.

În nădejdea că v-am fost de folos vă doresc:

Toată darea cea bună de la Dumnezeu!

Cu drag,

Antoaneta-Ivana

smirna originala

smirna originala

Am postat aici, sus, o imagine cu Smirnă. Precizez și repet: în cutiuţa de mai sus este Smirnă. Aceasta se arde in casă și/sau în Biserici. Nu se înghite! Se poate face din ea alifie, folosită în anumite tratamente!

Atentie: Îm imaginea de mai jos, in punguțe, este: TĂMIIE. Este Tamîie naturală. Sper ca se vede clar diferenţa, din imaginile pe care le-am postat!

poze 2013 nokia 016

Aceasta de mai sus, este tămîia naturală, de consistenţă cristalină, culoare gălbuie, care poate fi folosita ca tratament pentru pietrele la rinichi…

PS: Ştiu de la foștii mei clienţii, care veneau dupa tămîie naturală, că ar exista la Spitalul Militar din Bucureşti, un doctor care tratează naturist şi care recomandă pentru pietre la rinichi, înainte de-a trimite pacientul la chirurgie (cum multi alții se grăbesc să o facă!!, ”să-i trimită pe oameni direct la cuțit”), tratament cu tămîie naturală…Ușor, fără cuțit, fără dureri, fără cheltuială inutilă, scapă omul de pietrele de la rinichi! Îndrăzniți!!…

Atentie: Pentru tratamente alternative, consultati mai inainte pe cei in drept sa recomande acestea! Nu consumati, nu inghititi tămîia la voia întîmplării, dupa”ureche!” Ea va poate fi foarte utila, daca cineva priceput vă va indica dozarea corecta! Si nu sint eu aceea care sa stie! Eu am încercat așa după cum v-am spus, un bob/zi, timp de 10 zile. A fost alegerea mea să decid! Asa că si pe voi va sfătuiesc să vă ascultati instinctul și..sfatul medicului!

13 responses to this post.

 1. Posted by Alexandru Nicoara on februarie 21, 2013 at 8:06 pm

  ________________________________

  Răspunde

 2. Posted by cristian stefan on decembrie 17, 2013 at 11:39 pm

  Multumim pentru informatii !

  Răspunde

  • Multam` si eu Cristian! Nu am vrut sa fie o informare, ci niste mici precizari, ca oamenii sa nu fie dusi in eroare de ambalaj. Foarte multi veneau la mine (cind aveam magazinul), foarte dezorientati, si chiar intrigati ca nu le dau tamiia aia naturala, cristalin-galbuie, pe post de smirna. Si-mi lua ceva vreme sa-i conving pe unii ca nu asa arata smirna. Foarte multi se uitau ciudat la mine, si multi plecau, poate, chiar bombanindu-ma. Ca deh`, ei aveau informatia „corecta” de la..”sursa”, iar eu, o „neica-nimeni”, le impuiam capu` cu..”povesti”… Unora le aratam chiar factura de livrare de la firma din Grecia cu care aveam contract, si tot nu ma credeau ca eu le arat smirna cea reala…Abia dupa citeva N „episoade”, am decis sa scriu Articolul…

   Răspunde

 3. Posted by Johne419 on iunie 4, 2014 at 5:51 am

  I like this weblog so considerably, saved to my bookmarks. gegkegaeaeec

  Răspunde

 4. smirna este tot o rasina, deci cam imposibil de inchipuit cum ar curge la seva pana ies bolovani de 33 kg, poate o topesc aia si o livreaza asa ca sa fie mai simplu pt cei ce vor multa 🙂

  Răspunde

  • Gaby40…Rășina aia adunată într-un container (să zicem; fiecare producător o adună în ceea ce crede de cuviință), la scurt timp după (s)curgere, se întărește, se solidifică și așa devinde un bulgăre…

   Răspunde

 5. Posted by Aurica on aprilie 17, 2016 at 7:34 am

  Buna ziua, as dori sa stiu cu CIT vindeți 1 Punguța de smirna si de tămâie. Multumesc.

  Răspunde

 6. Buna seara. Doresc sa cumpar smirna si tamaiie. Va rog sa-mi lasati un mesaj cu preturile pe contul meu de Facebook ( Ivancu Maria )
  Multumesc frumos 🙂

  Răspunde

 7. Buna ziua!
  As dori si eu niste tamaie pentru pietre la fiere si poate si rinichi. Ati putea va rog sa-mi spuneti cumva si numele dr de la Sp Militar care trata astfel pacientii inainte de a ajunge la operatie? Despre cura cu tamaie stiti si ceva linkuri de info, ev cele de unde aveti si d-voastra informatia de mai sus?
  Va multumesc mult!
  Cu stima,

  Răspunde

 8. Posted by Victor on iulie 30, 2020 at 8:03 am

  Buna ; chear nu stiam ca este duferenta mare intre tâmaie shi smirna;. Am fist la un magazin shi i’am cerut smirna; shi mi’a dat tămîie ; shi mi’a spus doamna de la magazin ca este tot acelashi produs ‘ am luat ptr ca nu am stiut;. Am o rugaminte tâmia de brad este buna ptr tratarea boli la rinichi? Am inteles ca tamaia aceia de brad nu este buna de înghitit. Sau unleul de smirna ‘ nu se gaseste dce? Astept raspus mersi si Dumnul Isus sa va dea lumina

  Răspunde

  • Eu NU STIU ca rasina de brad sa fie pt inghitit (contra pietrelor la rinichi), dar stiu ca e bn pt cei cu probleme respiratorii, asmaticii, insa NU ma BAG sa dau sfaturi in acest sens. Uleiul de smirna, cred ca se gaseste la magazinele gen Plafar. Nu stiu. Ce stiu sigur este ca dintr-un kg de smirna se extrage fff putin ULEI adevarat. Prin urmare, cine stie sa il extraga, sa cumpere smirna (bolovan; de pe unde o gasi, este destul de scumpuț)) și sa il prelucreze ca sa scoata ulei. Personal nu stapinesc acest mestesug, asa ca tac. Pt tocarea (fărâmițarea, pina la nisipare și eliminare) pietrelor la rinichi trebuie tamâie alb-gălbuie, cristalin-transparent (ca in poza cu tamiie la pungulite), ca cea la cutiuta este smirna (originala, din Grecia). Nu fac reclama, (nu am de vinzare), caci nu ma mai ocup, nu mai am Magazinul cu Ob de Cult, dar uneori, mai daruiesc cuiva cite o punguta-doua, asa ca, pot ajuta la nevoie. Doamnea juta-ne sa fim sanatosi la minte, la trup și la spirit! Amin.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: